Cu ceva timp în urmă am descoperit câteva cărți despre care pot spune că  mi-au schimbat cu adevărat viața. 

Toată școala, toate studiile nu mi-au oferit atâtea aspecte utile și benefice prin care cu adevărat să îmi pot îmbunătăți viitorul așa cum au făcut-o aceste cărți. 

Ideile și conceptele prezente în aceste cărți sunt descoperite și implementate cu mult timp în urmă. 

Conceptele prezente în aceste cărți au fost descoperite încă de prin anii ‘20, fiind atât de bune, reale și ajutătoare încât au trecut testul vremii și sunt la fel de utile și în ziua de astăzi, poate doar cu mici adaptări. 

3 cărți de dezvoltare personală care îți vor schimba viața

În urmă cu ceva timp, un bun prieten mi-a oferit prima carte din cele 3. A fost un moment de schimbare totală. Personal nu credeam în vorbitori motivaționali, în cărți de dezvoltare personală și nici măcar nu citeam foarte mult, însă după prima carte am decis să merg mai departe, alegând adevărate comori pentru dezvoltare personală pe care acum vreau să vi le recomand și vouă: 

  1. Atitudinea este totul- Jeff Keller

Prima carte din cele 3 recomandate este una relativ scurtă, ușor de citit și de înțeles. Este scrisă în era modernă deci vei găsi referințe și idei din prezent. 

A fost cartea care mi-a schimbat total percepția în tot ceea ce făceam. 

Așa cum titlul o spune, este o carte în care vei vedea cum atitudinea ta îți creeaza toată viața. Te va învăța cum să treci peste greutăți, cum să treci la acțiune, cum să răspunzi situațiilor dificile și mai ales cum să te înțelegi cu oamenii din jurul tău. 

Este o carte ce te va pune pe drumul cel bun și poate fi urmărită foarte ușor. Vei avea momente de revelație în care vei conștientiza că greșelile de care se vorbește le-am făcut mulți și de îndată ce ne schimbăm atitudinea în bine, ne vom schimba și viața spre bine. 

Poveștile despre persoane celebre te vor face să realizezi că nu sunt doar vorbe în vânt și dacă îți dorești cu adevărat, vei reuși.

  1. Secretele succesului. Cum să vă faceți prieteni și să deveniți influent- Dale Carnegie

După această carte (chiar dacă a fost prima de la acest autor), Dale Carnegie a devenit rapid unul din autorii mei preferați. 

Stilul său este atât de plăcut iar paginile trec atât de natural și rapid încât nu îți mai vine să lași cartea jos. Până să îți dai seama, ai și terminat cartea și îți vei dori să mai citești una de la acest autor. 

”Secretele succesului”  este una din cărțile de referință a lui Dale Carnegie. 

În această carte vei găsi soluții simple la probleme pe care nici nu știai că le ai: cum să te înțelegi cu oamenii, cum să faci față greșelilor, cum să câștigi oamenii de partea ta și să coopereze cu tine și multe alte concepte care cu adevărat te vor transforma într-un om iubit de toată lumea. 

Pentru mine, cărțile lui Dale Carnegie sunt o plăcere să le citesc. Simt liniște și pace în cuvintele lui, atât de adevărate, atât de simple. 

Vei avea parte de învățături foarte utile și exemple elocvente iar așa cum scrie pe copertă, dacă Warren Buffet a spus ”E cartea care mi-a schimbat viața”, cu siguranță merită să o încerci și tu! 

  1. Gândește și vei fi bogat- Napoleon Hill

Cea mai complexă carte dintre cele trei. Este o carte absolut genială scrisă inițial în anul 1937 chiar dacă este o ediție actualizată pentru secolul 21. 

În fiecare capitol din această carte este prezentat ”secretul” pe care Andrew Carnegie i l-a spus lui Napoleon Hill și pentru care acesta din urmă a petrecut 20 de ani din viața sa pentru a-l perfecționa și cerceta în așa fel încât noi să putem beneficia de tot ceea ce avem nevoie pentru a acumula averi substanțiale. 

Poveștile motivaționale de la oameni simpli care au ajuns să acumuleze averi marcante îți vor da puterea de care ai nevoie să încerci și să dai frâu liber ideilor tale creative, știind clar că vei reuși! 

Se vorbește despre ideologii ca puterea pe care o au gândurile tale, dorința de a realiza ceva, subconștientul și mintea supremă. 

Această carte a schimbat multe vieți și mulți vorbitori motivaționali și-au găsit drumul bazându-se pe această carte. 

Aceste cărți ar trebui predate încă din liceu

După ce am citit aceste cărți, profund marcat de tot ceea ce am învățat, m-am gândit cât timp aș fi economisit dacă aș fi știut de ele mai devreme. 

Învățăm despre multe subiecte dar aceste concepte care cu adevărat ne-ar învăța să progresăm în viață și să ne găsim drumul, nu sunt precizate. 

Dacă ai copii și sunt deja la vârsta descoperirii de sine, recomandă-le aceste cărți. 

Ține doar de tine să îți schimbi viața

Ți-am recomandat 3 cărți care mie mi-au schimbat viața cu adevărat. Sunt multe, de la diferiți autori. Merită să le încerci pe toate însă eu consider că aceste 3 cărți sunt de bază. 

Însă pentru a realiza ceva și pentru ca aceste cărți să fie cu adevărat eficiente, trebuie să le citești cu o minte deschisă spre idei noi. Lasă prejudecățile și cercetează tot ce vei citi. 

Cel mai important, ca aceste idei să aibă valoare și efect trebuie să acționezi. Doar citind aceste cărți și continuând să trăiești la fel nu vei schimba nimic.

Aplică tot ce ai învățat și chiar dacă vei întâlni momente de suișuri și coborâșuri, cu siguranță vei vedea progres! 

Mult succes!