Poate ai auzit o zicală de genul ”ziua bună se cunoaște de dimineață„ și poate cam așa și este. Nu? Diminețile tale nu sunt tocmai grozave și te mai miri de ce restul zilei ești fără chef sau te chinui mereu să îți găsești energia și voia bună?

Ai nevoie de o rutină nouă de dimineață!

Poți avea o zi grozavă în fiecare zi dacă pornești așa cum trebuie. Încearcă sfaturile de mai jos, pe care și eu le-am încercat cu efect categoric pozitiv și vezi cum te vei simți.

1. Trezește-te devreme

Dacă vrei să poți să faci tot ce îți propui, trebuie să ai timp suficient. Ai 24 de ore într-o zi, dacă te culci la o oră decentă, în mod real nu ai nevoie de mai mult 6-8 ore de somn pe zi. Dacă ești cu adevărat activ, în mod normal când vine ora de somn ești suficient de obosit încât să te poți odihni fără probleme.

Propune-ți să te trezești la ora 5, de exemplu. În acest fel ai timp pentru ce va urma și ai timp suficient și să te pregătești pentru serviciu. Setează-ți alarma, când sună te ridici instant și gata. În acest fel nu vei avea tentația de a da snooze și să mai stai puțin. Cu cât lenevești mai mult cu atât nu te vei mai trezi la acea oră. După câteva zile, corpul se va obișnui cu programul nou.

2. Roagă-te

Poate ești o persoană credincioasă sau religioasă, poate nu dar să începi ziua cu recunoștință față de viața ta, de tot ceea ce ai și ești, îți va oferi energia de care ai nevoie să pornești. Te va pune într-o stare pozitivă pentru ceea ce urmează și atunci când ești recunoscător pentru viața ta, poți să te concentrezi și pe ceea ce vrei să schimbi și totul va veni mult mai ușor.

3. Meditează

Vei găsi diferite recomandări despre cât timp să aloci pentru meditație. Ce poate fi acceptat la modul general este că e indicat să începi cu mai puțin. În acest program de dimineață eu prefer să meditez timp de 20 de minute. Îmi oferă și suficient timp să ma liniștesc și nici nu depășesc prea mult timpul alocat pentru rutina de dimineață.

Poate fi dificil să meditezi precum un călugăr din munți dar nu-ți fă griji. Fă-te comod, concentrează-te pe respirat, inspiră adânc și expiră eliberând toate grijile și gândurile inutile. Meditația nu este doar o golire a minții și gândurilor ci este mai degrabă o colaborare între tine și mintea ta, subconștientul tău. Așadar profită de oportunitatea asta să te concentrezi pe ce îți dorești să realizezi, creează-ți imaginile potrivite și mereu pozitive, vizualizează ziua așa cum îți dorești tu să fie. Iar când simți că deraiezi, respiră adânc din nou și revii.

4. Fă mișcare

Mens sana in corpore sano se spune, nu-i așa? Îți pot spune că după 20 de minute de mișcare intensă te vei simți mai puternic și cu mai multă energie decât dacă ai fi lenevit în pat în acest timp. Corpul va elimina endorfine și tu te vei simți în formă maximă.

Nu trebuie nimic special. Ai o bicicletă statică? Urcă 20 de minute și pedalează cu spor. Nu ai nu știu ce echipament la îndemână? Caută pe Youtube un clip de home workout și dă-i bătaie 20 de minute.

Dacă ești un obișnuit al sportului, poți practica inclusiv o sesiune de Yoga sau stretching. Important e să miști corpul. Nu mă crede pe cuvânt și încearcă să vezi. Îmi vei mulțumi după.

5. Vizionează un clip motivațional sau un podcast

Dacă vrei să fii motivat pentru toată ziua trebuie să începi ziua motivat. Urmărește în fiecare zi un videoclip scurt motivațional de la marii speakeri din domeniu. Energia, informațiile și afirmațiile pozitive pe care le vei primi de la aceștia te vor pune în starea energică potrivită pentru ca tu să fii pregătit să cucerești ziua. Preferații mei sunt Jack Canfield, Bob Proctor, John Maxwell. Dar nu te limita doar la aceștia, găsește mentorul potrivit pentru tine.

6. Citește o carte

Pe lângă clip și podcast, poți să citești și câteva pagini dintr-o carte. Recomandarea mea este să fie non ficțiune. Citește pentru a te dezvolta cu informații noi care să te ajute în domeniul tău. Dacă ești în vânzări, citește cărți despre marketing, vânzări, promovare etc.

Dacă nu ești mare fan al cititului dar totuși vrei să faci și acest pas de dragul dezvoltării personale, îți recomand articolul 3 cărți care îți vor schimba viața, începe cu aceste cărți și ți se va deschide apetitul pentru citit și dezvoltare.

7. Nu verifica telefonul și social media la prima oră

Ideal ar fi să aștepți o pauză la servicu să pornești toate cele precum notificările de social media, feed etc. dar totuși trebuie să luăm în calcul și realitatea și să ne adaptăm. Acestea fiind zise, lasă social media și alte notificări după ce ai efectuat deja rutina de dimineață cu mișcare, meditație și rugăciune inclusă.

Să verifici telefonul din prima te poate duce într-o stare de anxietate și mai ales captivitate a feedului din care să nu îți dai seama că ai pierdut mult timp și pe urmă să nu mai poți face mare lucru productiv. Ai timp suficient și pentru acestea, pe parcursul zilei. Fă ce este important pentru tine și dezvoltarea ta întâi.

Cam acestea ar fi sfaturile mele pentru tine.

Încearcă să te convingi

Toate aceste activități au efect dacă și tu crezi în ceea ce faci și faci cu o convingere adevărată.

Odată ce te vei convinge, vei descoperi tot mai multe sfaturi și chestiuni să îți faci ziua mai bună.

Crede-mă că și eu am rămas surprins cât de bine mă pot simți după un asemenea program de dimineață. În fond, ce ai de pierdut că încerci? Ai doar de câștigat!